Uw winkelwagen is leeg.
Totaal
€ 0,00

Inloggen

   
Wachtwoord vergeten?
Binnen enkele minuten weer kunnen inloggen

Account aanmaken

Registreer

Blijf warm en droog met een 3-lagensysteem

06-10-2017

Helly Hansen Workwear

Het onstuimige weer begint eraan te komen en dat betekent dat de juiste keuze voor werkkleding het verschil zal maken. Het verschil tussen droog, warm en veilig je werkzaamheden kunnen uitvoeren, en niet. Maar waarop moet je letten bij het uitkiezen van werkkleding dat bescherming moet bieden tegen regen en kou?

Het is niet langer nodig om hele dikke kleding aan te trekken om warm te blijven. Door vele innovaties in de (werk)kleding is het belangrijker om in lagen te denken en te kleden. In 3 lagen wel te verstaan, een laag voor zweetafvoer, isolatie, en een buitenlaag die beschermt tegen invloeden van buitenaf. Door je kleding in lagen op te bouwen ben je beter instaat om zelf een juiste en aangename temperatuur te reguleren.

Onderlaag

Bij het kiezen van een onderlaag, ook wel basislaag genoemd, is het belangrijk dat het goed aansluit op het lichaam waardoor het transpiratie en vocht snel kan opnemen en afvoeren. Dit houdt je niet alleen droog, maar ook warm. Een natte onderlaag versnelt namelijk het afkoelingsproces. Neem daarom bijvoorbeeld een onderlaag van Helly Hansen of Mascot die ervoor zorgen dat je, je warmte niet snel verliest.

Tussenlaag

Deze isolerende laag zorgt dat je de gecreëerde aangename temperatuur vasthoudt. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan je inspelen op de dikte en het materiaal van de tussenlaag. Door de kleding wat losser op het lichaam te dragen ontstaat er een luchtlaag die bijdraagt aan de isolatie en daarbij ook warmte vasthoudt.

Buitenlaag

De buitenste laag moet je bescherming bieden tegen wind, regen en eventueel sneeuw. Het is daarom belangrijk dat je een goed wind- en waterdicht/waterafstotend jack hebt. Met het wispelturige weer in Nederland wil je hiervoor het liefst een buitenlaag die je gemakkelijk kunt aan- en uittrekken. Ook dient de buitenlaag voldoende ademend te zijn zodat transpiratie/condens niet blijft ‘hangen’ waardoor je alsnog flink afkoelt.

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact op met onze klantenservice via 010-2955955, of stuur ons gerust een e-mail: info@trital.nl. In de buurt van Hoogvliet? Kom dan langs in onze winkel en showrooms om persoonlijk advies te krijgen.

terug
Blijf op de hoogte met The Safety Newsletter!Vernieuwen, even geduld.