Uw winkelwagen is leeg.
Totaal
€ 0,00

Inloggen

   
Wachtwoord vergeten?
Binnen enkele minuten weer kunnen inloggen

Account aanmaken

Registreer

De Brandwondenstichting


Onze bedrijven zijn sinds 1997 ISO9001 gecertificeerd (toen nog 9002). Daar is later ISO 14001 bij gekomen, ondersteunend als raamwerk voor een te voeren milieumanagement systeem.

Met ROOTS waren wij al toegetreden tot de Fairwear Foundation teneinde fatsoenlijke ‘Code of Labour Practices’ in onze fabrieken te waarborgen en verder te ontwikkelen. Met MVO-beleid ben je nooit ‘KLAAR’. Er is sprake van een continu verbeter- en veranderproces. Ruim 2 jaar geleden hebben wij een externe partij gevraagd om onze bedrijven op het punt van MVO eens kritisch langs de meetlat te leggen. Daarvoor hebben we Roosmarie Ruigrok van Clean & Unique de opdracht gegeven. Roosmarie heeft haar sporen op dit gebied ruimschoots verdiend en was voor ons zonder twijfel de meest aangewezen persoon.

Bedrijfsblindheid kan de beste bedrijven overkomen, dit was ook bij ons het geval.  Eén van de zaken die zij op haar advies heeft uitgevoerd is een zogenaamde ‘inside-out’ en een ‘outside-in’ analyse van het MVO-beleid van zowel Trital Safety B.V. als ROOTS for Safety B.V.  Uit deze analyse is gebleken dat wij wij veel geld uitgaven aan allerlei sponsoractiviteiten en zaken als kerstpakketten.

Roosmarie confronteerde ons met deze uitgaven en daagde ons uit om de ‘maatschappelijke relevantie’ van deze uitgaven aan te tonen. Dat konden we natuurlijk niet ondanks de sympathie achter deze uitgaven; het was nog net geen weggegooid geld, maar het kwam er akelig dichtbij. Eigenlijk in een split-second droeg Roosmarie de oplossing aan. Het viel haar op dat wij een missie hebben; ‘Beide bedrijven, hebben een enorme ambitie in brandwerende werkkleding, veiligheid van de drager staat in alles voorop. Waarom ontwikkelen jullie niet een samenwerking met de… Nederlandse Brandwonden Stichting`’. Uiteraard kwam Roosmarie ook met andere aanbevelingen, maar deze zal ons altijd bijblijven.

Voor ons is het nu zo logisch deze stap te hebben gemaakt dat je het bijna onbegrijpelijk vindt, dat je het zelf niet hebt kunnen bedenken. Het jaarlijkse bedrag dat besteedden was dermate, dat we met gepaste trots onmiddellijk een van de hoofdsponsors van de Nederlandse brandwonden Stichting zijn geworden. Inmiddels gaat de samenwerking zelfs zover dat we gezamenlijk op beurzen staan om aandacht voor brandwonden en de voorkoming daarvan te vragen.